HomeKernpuntenNLB nieuwtjesTeamMeedoenLid wordenNieuwsbriefPersberichtenContact

Christelijk Putten als voorbeeld gemeente voor Nederland...Oplossingen woningtekort.

 
Sociaal onrecht Armoede
 
Samen staan we sterk

NLB Aanpakken
Wij staan voor een goede, gezonde en gezellige samen-leving die gebaseerd is op de saamhorigheid en medewerking van mensen die er leven.
 
De gemeente Putten gaat al jaren de strijd aan met eigenaren van vakantie parken inzake illegale bewoning. Niet alleen onze gemeente maar het is een landelijke trend en denkwijze bij gemeenten.
Is dat slim? Stel dat de overheid 10 of 15 jaar lang een gedoogbeleid zou doorvoeren voor permanente bewoning ? Dan lijkt mij de kans groot dat het woningtekort opgelost kan worden.
Een stabiele oplossing in een column....


Vijf vliegen in één klap....
Putten is bij uitstek de plaats om een veel gehoord probleem aan te pakken. In Putten stikt het van de vakantiewoningen en vakantie parken. Daar staan huisjes op. De eigenaar wil die graag verhuren om een centje bij te verdienen en de bevolking wil graag wonen. Maar ja permanent verhuren mag niet.
Aangemoedigd door Veluwse verbanden en vele Veluwse overlegorganen gooit men er af en toe stevig de beuk in om dit illegale wonen aan te pakken. Politie bezoek met veel tam-tam is veel gehoord en gezien.

Vele opsporingsambtenaren met spierballentaal houden een ware klopjacht. Met name de jeugd is hiervan de dupe. Woningbouwverenigingen en woningcorporaties hebben voor de jeugd die verder wil(len) in hun leven, te weinig woningen.

EYmGep6Meavwr1SnWu6e4LMoVLNXw7Ct.jpg

Woningtekort is een landelijk probleem... 
In combinatie met de vele buitenlandse werknemers, vluchtelingen en asielzoekers perikelen zullen betaalbare huurwoningen nog schaarser worden. Kortom de jeugd zal verplicht langer bij pa en ma moeten blijven. 
En juist daar zit een extra addertje onder het gras. Onze grijpgrage belastingdienst gaat ouders korten en beboeten omdat inkomens van kinderen mee tellen in een huishouden. Een gestoorde maatregel natuurlijk, maar ja ik ga er niet over. 
Daarbij als je met het dopen van je kind belooft hebt goed voor je kinderen te zorgen, flikker je ze vanwege geldelijk verlies niet op straat. Ook als je - je kinderen niet hebt laten dopen is het je plicht goed voor je kinderen te zorgen. Het zou toch wat zijn.
Dus wat zou het toch mooi zijn als de gemeente Putten dwars tegen alle regels in tien of vijftien jaar lang het wonen op recreatie parken zou tolereren.
De jeugd kan verder,..Pa en ma zitten niet meer met die extra inkomsten en extra kosten opgezadeld der belastingdienst, de asielzoekers druk wordt minder en de campinghouder heeft te vreten. En het mooiste komt nog, Putten is de voorbeeld gemeende van Nederland hoe het ook kan. Vijf vliegen in één klap dus.

http://www.jackhage.nl/mijn_publicaties.htm
Geschreven voor NLB (Nederlandbeter)

Statutair gevestigd in Ermelo
Telefoon: 06 - 22101411

KvK Brabant 55484700 
                      NLB (NederlandBeter) © 2015